Inburgeringsexamen: bereid je voor met Taalschool Hamrah

inburgeringsexamen

Als je in Nederland wilt inburgeren, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het inburgeringsexamen. Bij Taalschool Hamrah kun je verschillende cursussen volgen die je helpen om het examen succesvol af te leggen. De school biedt lessen op verschillende niveaus, afhankelijk van jouw huidige taalvaardigheid en behoeften. Hier volgt meer informatie over het inburgeringsexamen en hoe Taalschool Hamrah je kan helpen bij dit proces.

Wat is een inburgeringsexamen?

Het inburgeringsexamen is een verplicht examen voor nieuwkomers in Nederland. Dit examen bestaat uit verschillende onderdelen en toetst of je voldoende kennis hebt van de Nederlandse taal en cultuur. Het doel is om te beoordelen of je in staat bent om te communiceren in het Nederlands en of je bekend bent met de gewoonten en regels in Nederland.

Het examen bestaat meestal uit zes onderdelen:
  1. Lezen – Je moet teksten in het Nederlands kunnen begrijpen.
  2. Luisteren – Je moet in staat zijn om gesprekken en andere vormen van communicatie in het Nederlands te volgen.
  3. Schrijven – Je moet korte teksten in het Nederlands kunnen schrijven.
  4. Spreken – Je moet kunnen communiceren in het Nederlands in alledaagse situaties.
  5. Kennis van de Nederlandse samenleving (KNM) – Je wordt getoetst op je kennis van de Nederlandse cultuur, wetten en gewoonten.
  6. Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA) – Je leert over het werken en zoeken naar werk in Nederland.

Deze onderdelen helpen ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het leven en werken in Nederland.

Waar kan ik me aanmelden voor het inburgeringsexamen?

Je kunt je aanmelden voor het inburgeringsexamen via de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), de instantie die verantwoordelijk is voor de organisatie van de inburgering in Nederland. Op hun website vind je informatie over de data, locaties en de verschillende onderdelen van het examen. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een uitnodiging om het examen op een aangewezen locatie af te leggen.

Als je het prettig vindt om goed voorbereid aan het examen te beginnen, kun je overwegen om een cursus te volgen bij een school zoals Taalschool Hamrah. Daar krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om te slagen.

Waar kan ik me aanmelden voor het inburgeringsexamen?

Is een inburgeringsexamen verplicht?

Voor veel nieuwkomers in Nederland is het inburgeringsexamen verplicht. Dit geldt met name voor mensen die van buiten de Europese Unie komen en in Nederland willen blijven wonen. Je hebt drie jaar de tijd om het examen te halen vanaf het moment dat je inburgeringsplichtig bent. Als je het examen niet binnen die tijd haalt, kun je een boete krijgen en loop je het risico op problemen met je verblijfsvergunning.

In sommige gevallen kun je vrijstelling krijgen van het inburgeringsexamen, bijvoorbeeld als je al een diploma hebt dat aantoont dat je voldoende Nederlands beheerst of als er een medische reden is waarom je het examen niet kunt afleggen.

Verschillende cursussen bij Taalschool Hamrah

Bij Taalschool Hamrah kun je kiezen uit verschillende cursussen om je voor te bereiden op het inburgeringsexamen. De cursussen zijn beschikbaar op de niveaus A1, A2, B1 en B2, afhankelijk van jouw kennis van de Nederlandse taal. Elk niveau bouwt voort op de vaardigheden die je al hebt, zodat je stap voor stap de taal onder de knie krijgt.

  • A1-niveau is voor absolute beginners die nog weinig of geen Nederlands spreken.
  • A2-niveau is voor mensen die al een basiskennis van het Nederlands hebben.
  • B1-niveau is voor cursisten die al redelijk Nederlands kunnen spreken en begrijpen.
  • B2-niveau is voor gevorderde sprekers die hun taalvaardigheid verder willen verbeteren.

Manieren van les volgen

Taalschool Hamrah biedt je flexibiliteit in hoe je de cursus kunt volgen. Er zijn drie opties:

  1. Online lessen – Je kunt vanuit huis de lessen volgen via een online leeromgeving. Dit is ideaal als je een druk schema hebt of niet in de buurt woont.
  2. Fysieke lessen op school – Als je de voorkeur geeft aan klassikale lessen, kun je de cursus op school volgen, waar je direct contact hebt met docenten en medestudenten.
  3. Privélessen – Voor wie behoefte heeft aan meer persoonlijke aandacht of specifieke leerdoelen heeft, zijn er privélessen beschikbaar. Dit zorgt voor een op maat gemaakte leerervaring.

Wil jij een Inburgeringscursus volgen?

Schrijf je dan nu in via onze website! Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onze telefoonnummer 0645206665 of via onze e-mail adres cursus.admin@hamrah.nl. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij Taalschool Hamrah!

Scroll to Top