Taalschool Nederlands leren in Rotterdam - nt2

Menu


Taalschool Nederlands leren in Rotterdam - nt2

VCA bij Hamrah Taalschool

Als je kiest voor VCA bij Hamrah, maak je een verstandige keuze voor veiligheid en professionaliteit. Hamrah biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig en verantwoord te werken. Bovendien kun je het examen eenvoudig afleggen en je certificaat behalen.
LET OP onze cursus is online!

VCA basis in Farsi

Nieuwe VCA Cursussen

Bij Hamrah bieden we nu VCA Basis-cursussen aan met Farsi sprekende docenten. Dit maakt het leren en begrijpen van de veiligheidsvoorschriften makkelijker voor Farsi sprekende deelnemers. Wij als hamrah hebben als eerste van Nederland farsi sprekende docenten dat is gemakkelijk voor het les geven van perzische mensen.

VCA VOL in Farsi

Voor VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) hebben we bij Hamrah momenteel alleen Farsi sprekende docenten. Dit helpt Farsi sprekende leidinggevenden om de veiligheidsnormen en -procedures effectief te leren. Later gaan wij ook cursussen geven met docenten die meer talen kunenn.

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een programma dat bedrijven helpt om veilig en gezond te werken. VCA zorgt ervoor dat bedrijven aandacht besteden aan de veiligheid van hun werknemers en de omgeving. Bedrijven kunnen een VCA-certificaat behalen, wat aantoont dat ze voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen. Dit certificaat is vaak nodig in sectoren zoals de bouw en industrie

waarvoor heb ik VCA nodig?

Je hebt VCA nodig om aan te tonen dat je als bedrijf of werknemer veilig en verantwoord kunt werken. Het VCA-certificaat is vaak verplicht in sectoren met hoge risico’s, zoals de bouw, industrie en petrochemie. Met een VCA-certificaat laat je zien dat je de nodige kennis en maatregelen hebt om ongelukken te voorkomen en een veilige werkomgeving te garanderen. Hierdoor vergroot je je kans op het verkrijgen van opdrachten en voldoen aan de eisen van opdrachtgevers.

Hoe moet ik mijn VCA behalen?

VCA bij Hamrah: Om je VCA-certificaat te behalen bij Hamrah, volg je deze stappen:

 • Volg een opleiding bij Hamrah: VCA bij Hamrah: Schrijf je in voor een VCA-cursus bij Hamrah. Zij bieden cursussen aan voor verschillende niveaus, zoals VCA Basis (voor medewerkers) en VCA VOL (voor leidinggevenden).
 • Studeer het lesmateriaal van Hamrah: Bestudeer de cursusinhoud die je bij Hamrah krijgt. Dit omvat onderwerpen zoals veiligheidsvoorschriften, risicobeoordeling, noodprocedures en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • Doe het examen bij Hamrah: Na de cursus leg je bij Hamrah het VCA-examen af. Het examen bestaat uit multiplechoicevragen over de behandelde onderwerpen.
 • Ontvang je certificaat van Hamrah: Als je slaagt voor het examen, krijg je het VCA-certificaat. Dit certificaat is vijf tot tien jaar geldig, afhankelijk van het type.
 • Herhaal regelmatig: Na de geldigheidsperiode moet je opnieuw een examen doen om je certificaat te vernieuwen. Ook dit kun je weer bij Hamrah doen.

Wat als ik mijn VCA behaald heb?

 • Veilig Werken: Je hebt aangetoond dat je de kennis en vaardigheden bezit om veilig te werken volgens de VCA-normen. Dit helpt om ongevallen en incidenten op de werkplek te verminderen.
 • Grotere Werkgelegenheid: Veel opdrachtgevers en bedrijven in risicovolle sectoren zoals de bouw, industrie en petrochemie vereisen een VCA-certificaat. Dit vergroot je kansen op werk in deze sectoren.
 • Vertrouwen van Werkgevers: Met een VCA-certificaat toon je aan dat je bewust bezig bent met veiligheid, gezondheid en milieu, wat je aantrekkelijker maakt voor werkgevers.
 • Compliance: Je voldoet aan de veiligheidsvoorschriften die vaak wettelijk of door de opdrachtgever worden gesteld.
 • Certificaat Geldigheid: Je VCA-certificaat is vijf tot tien jaar geldig, afhankelijk van het type certificaat. Na deze periode moet je een herhalingscursus volgen en opnieuw een examen doen om je certificering te vernieuwen.
 • Kortom, met een VCA-certificaat kun je aantonen dat je op een veilige en verantwoorde manier kunt werken, wat zowel jouw eigen veiligheid als die van je collega’s ten goede komt.

0645206665

Scroll to Top