Social Return On Investment

SROI Cursus

Bij Taalschool Hamrah geloven we in de kracht van taal en de impact die het kan hebben op jouw bedrijf. Vanaf Augustus starten onze lessen, en we zijn verheugd om een diensten aan te bieden, van privélessen tot fysieke bijeenkomsten. Wat ons echt uniek maakt, is dat wij de eerste taalschool in Nederland zijn die gebruik maakt van een Social Return on investment opleiding.

SROI opleiding bij Taalschool Hamrah

Bij Taalschool Hamrah geven we niet alleen taallessen, maar ook bieden we opleidingen aan zodat ze bij jou bedrijf aan het slag kunnen. Dit innovatieve model zorgt ervoor dat jouw investering in taallessen een directe en meetbare impact heeft op de samenleving. We verbeteren niet alleen taalvaardigheden, maar creëren ook werkgelegenheid en bevorderen maatschappelijke betrokkenheid bij Taalschool Hamrah.

Wat is het doelgroep van SROI?

De doelgroep van SROI (Social Return on Investment) zijn organisaties, bedrijven, overheden, en maatschappelijke instellingen die betrokken zijn bij sociale projecten en investeringen. Meer specifiek richt SROI zich op de volgende groepen:

1 – Bedrijven en Ondernemers

  • Bedrijven die willen bijdragen aan maatschappelijke doelen en tegelijkertijd een positief rendement willen behalen op hun investeringen.
  • Ondernemers die sociale impact willen creëren en dit willen verantwoorden naar investeerders, klanten, of stakeholders.

2 – Overheden en Gemeenten

  • Overheden die investeringen doen in maatschappelijke projecten, zoals werkgelegenheidsprojecten, duurzaamheidsinitiatieven, of sociale ondernemingen.
  • Gemeenten die SROI gebruiken om de effectiviteit van sociale projecten en subsidies te meten en te verbeteren.

3 – Non-profit Organisaties

  • Goede doelen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties die aantoonbaar willen maken wat de sociale impact is van hun projecten.
  • Organisaties die afhankelijk zijn van fondsen en subsidies en aan donateurs of overheden willen laten zien hoe effectief hun investeringen zijn.

4 – Sociale Ondernemingen

  • Bedrijven die sociaal ondernemerschap vooropstellen en de balans zoeken tussen maatschappelijke impact en financieel rendement.
  • Ondernemers die graag inzicht willen krijgen in hoe hun activiteiten niet alleen winst opleveren, maar ook bijdragen aan sociale en milieu-gerelateerde doelen.

5 –Werkgevers en HR-afdelingen

  • Werkgevers die met SROI de voordelen van het aannemen van werknemers uit kwetsbare groepen kunnen kwantificeren, bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • HR-afdelingen die duurzame inzetbaarheid van medewerkers willen bevorderen en hier de impact van willen meten.

6 – Investeerders en Financiers

  • Investeerders die zich richten op duurzame en sociaal verantwoorde investeringen en die hun rendement willen meten in termen van maatschappelijke impact in plaats van alleen financiële winst.
  • Banken of impactfondsen die hun investeringen willen verantwoorden op basis van de maatschappelijke waarde die ze genereren.

De belangrijke punten voor SROI

Samenvattend is SROI nuttig voor elke partij die wil weten wat de werkelijke waarde van hun investeringen is in termen van sociale, economische en milieu-gerelateerde voordelen.

Verschillende diensten

Onze diensten zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Of u nu privélessen, fysieke lessen of online lessen wilt, wij bieden de begeleiding die u nodig heeft. Onze ervaren docenten en moderne leermiddelen zorgen ervoor dat u altijd de beste kwaliteit krijgt.

A0-A2 Online Cursus

Bij Taalschool Hamrah zijn we er trots op dat we verder gaan dan traditionele taalscholen. We bieden uitgebreide programma’s aan zoals; SROI opleiding die mensen voorbereiden om direct in jouw bedrijf aan de slag te gaan. Het betekent dat u profiteert van verbeterde taalvaardigheden en van goed opgeleide werknemers die klaarstaan om een bijdrage te leveren.

Wat houdt SROI in?

Bij inkoop- en aanbestedingstrajecten kan de gemeente bedrijven vragen om werk of ervaringsplaatsen te creëren voor mensen die op andere manieren moeilijk aan het werk kunnen. Dit wordt vastgelegd in het contract, waarin staat dat het bedrijf of de leverancier een bepaald bedrag of percentage van de opdracht moet besteden aan Social Return On Investment. Zo krijgen mensen uit kwetsbare groepen meer kans op een baan.

Wat is SROI?

Wat is Social Return on Investment (SROI)?

Mogelijkheden voor invulling SROI

Er zijn verschillende manieren om uw Social Return On Investment-verplichting in te vullen. Dit zijn de mogelijkheden :

  • Werken: U biedt mensen de kans op een baan en stelt hen in staat waardevolle werkervaring op te doen.
  • Leren: U versterkt de positie van uw medewerkers op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door hen ontwikkeltrajecten aan te bieden.
  • Sociaal Inkopen: U doet aankopen bij sociale ondernemingen, zoals de sociale werkvoorziening.
  • Maatschappelijke activiteiten: U draagt bij aan het vergroten van arbeidsparticipatie, bijvoorbeeld door gastlessen te verzorgen.
  • Sociaal Investeren: U steunt sociale initiatieven of platforms die bijdragen aan de algemene bevordering van arbeidsparticipatie.
  • Open sociale impact: Als uw activiteit niet volledig aansluit bij bovenstaande categorieën, kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van een open sociale impact-optie.

Waarom Social Return On Investment?

Waarom Social Return On Investment?

Social Return on Investment helpt om een stad zowel economisch als sociaal te versterken. Door leer-, werk- en stageplekken te creëren, bevordert SROI de groei van vakbekwaamheid en biedt het meer mogelijkheden voor mensen uit kwetsbare groepen om de arbeidsmarkt te betreden. Dit zorgt voor een vermindering van uitkeringslasten en andere maatschappelijke kosten.

Jou kansen bij Taalschool Hamrah!

Investeren in taal is investeren in de toekomst. Bij Taalschool Hamrah krijgt u toegang tot taallessen en de mogelijkheid om een impact te maken op de samenleving. Kies Taalschool Hamrah, de taalschool die jouw bedrijfsbehoeften begrijpt en u helpt uw doelen te bereiken. Meld u vandaag nog aan en begin met investeren in een betere toekomst voor jouw bedrijf en de gemeenschap.

Wilt u meer informatie?

Voor aanvullende informatie kun u terecht op onze website of neem contact met ons op via onze e-mail adres cursus.admin@hamrah.nl of bel via het nummer 0645206665. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen.

Scroll to Top